Bågar

Brillor å sånt erbjuder marknadens bästa glasögon och solglasögon från världsledande leverantörer. Hos oss finns det mycket att välja på när du vill ha det bästa!

Hos oss hittar du originalen.

 

Res Rei

“Handmade in Italy with love”

Res Rei är ett ungt Italienskt varumärke som gjort succé sedan starten 2011. Dessa bågar produceras av i en hållbar miljömedveten tillverkning. Denna kollektion tillverkas i finaste acetat i fantastiska färger.

 

Tom Davies

” Creating the perfect glasses for each individual customer”

Sedan 2001 har engelsmannen Tom Davies kunnat erbjuda världen sin fantastiska glasögonkollektion. Det unika med dessa bågar är att de går att skräddarsy individuellt för perfekt passform. Det blir högst personliga bågar. Kollektionen har bågar i retroglam-stil i en exklusiv finish. Tillverkningen av dessa handgjorda bågar sker i den egna fabriken i London.

 
Oscar Magnuson

oscar-magnusonhemsida-bild

Oscar Magnuson grundades 2006 i Stockholm och är ett av Skandinaviens ledande oberoende glasögonföretag. Bågarna är handgjorda med omsorg och precision i Tyskland i skandinavisk ren stil med en helt unik färgskala. Formgivningen kännetecknas av en enkel exklusiv stil och strävar alltid mot att maximera uttryck med minsta möjliga medel.

Ørgreen

Drax-479_Orgreen_campaign-14-15-images_72dpi8[1]

Dansk design i 100 % titan. Ett lätt, starkt och nickelfritt material. Denna kollektion är känd för sina innovativa färger i mer än 400 kombinationer. Handgjorda i Japan. Varje båge går igenom mer än 100 moment innan den lämnar fabriken. Ørgreens unika design inspireras av 50-talets bil-och flygplansmodeller. Dessa detaljer syns på bågarnas öppna skalmar. Detta blir Ørgreens signum.

 Moscot

slide-9-photo-1-opt[1]

Moscot har varit en New York-institution sedan 1915. Idag är det 5:e generationen som reproducerar dessa 50-talsmodeller efter originalen i minsta detalj. Den mest populära modellen Lemtosh kan vi se på bl a skådespelaren Jonny Depp. Moscot har också sin egen solglasögonkollektion där alla modeller levereras med härdade mineralglas.

Barton Perreira

BP website

Barton Perreira är ett märke av lyx och kvalitet, som sätter värde på mode och elegans.Från firmans bas i Kalifornien kommer ett pärlband av sofistikerade bågmodeller med diskret glamour och minutiös formgivning. Bill Barton och Patty Perreira hör till eliten av amerikanska bågdesigners. Bågarna tillverkas på de bästa japanska fabrikerna. Det är verkligen högklass i amerikansk stil, som också har gått hem hos många av Hollywoods kändisar såsom Angelina Jolie och Michael Douglas.

  Lindberg

LINDBERG website

Lindberg är ett danskt familjeföretag. Stilen är minimalistisk. Rim-serien som tillverkas av titan utan lösa delar väger 3 g. De finns i regnbågens alla färger, ofta framtagen genom elektrolys. Bågarna går att få i ädelmetaller och tillverkas då av guldsmeder. Now-serien där fronten tillverkas i kompositmaterial och skalmen i titan och väger 2,3 g. Strip 9700-kollektionen (på bilden ovan) är en underbar kombination mellan acetat och titan. Lindberg Horn är tillverkade av titan och buffelhorn. Buffelhornet kommer från nyttodjur och ger unika färgkombinationer. Lindbergs mål är att göra livet vackert och lätt för bärare av glasögon över hela världen.

Suzy Glam

suzyglam website 2

Amsterdambaserade Suzy Glam drivs av äkta paret Susanne Klemm och Etienne Frederiks. Det som gör deras glasögon unika är att de skulpterar sina prototyper istället för att först rita upp dem på papper. Genom att forma och prova på ansikten i första stadiet skapar man nästintill skräddarsydda glasögon. Man fokuserar också på att designa herr och dam i separata processer. Färgerna känns skandinaviska med lugnande och neutrala toner i både polerad och matt finish. Namnen på bågarna för tankarna till en glamourös men samtidigt bohemisk livsstil. Med namn som: ” Travel Light ”, ” Think big ”, ” Has left the building ”.

Oliver Goldsmith och Claire Goldsmith

claire goldsmith website goldsmtih website

 

Familjeägt företag sedan 1926. De första glasögonen tillverkades av äkta sköldpaddsskal, för att senare utöka kollektionen i acetat som skapades i experimentella stilar. Under de kommande decennierna ledde Oliver utvecklingen av glasögon till en nödvändig modeaccessoar. I syfte att uppnå större publicitet, uppvaktades kändisar som Michael Caine, Peter Sellers, Audrey Hepburn, Nancy Sinatra och Grace of Monaco. I början av 2000-talet blev 1960-talet och 1970-talets stilar på modet igen, den så kallade ” vintagetrenden ”. Claire Goldsmith går i farfars fars fotspår och fortsätter designa glasögon i brittisk  vintagestil  endast i de bästa materialen.

 

Adidas

Sportglasögon som tagits fram av “atleter för atleter”. All tillverkning sker i egna fabriker i Österrike. Bågarna finns i både herr och damstorlekar och många färger. Dessa modeller går givetvis att få med slipad styrka för bästa synskärpa även när man sportar.